حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای شهر تهران با ارائه گزارش حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ گفت: بر اساس لایحه متمم بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۳ رقم ۱۸۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به تصویب رسید که شامل ۱۳۷ هزار میلیارد تومان درآمدها، ۲۳ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از واگذاری دارایی سرمایه‌ای و ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از واگذاری دارایی مالی است.

وی افزود: باید تا پایان بهمن ماه سال قبل ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از بودجه مصوب محقق می‌شد که بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد تومان معادل ۷۸ درصد کل بودجه محقق شد که ۱۲۹ هزار میلیارد تومان عملکرد نقد و ۱۶ هزار و ۶۳۳ میلیارد تومان عملکرد غیرنقد است. در بخش درآمدها هم باید ۱۲۶ هزار میلیارد تومان محقق می شد که از این رقم ۱۰۴ هزار میلیارد تومان معادل ۸۳ درصد مصوب شد.

خزانه‌دار شورای شهر تهران اضافه کرد: در فصل منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای باید ۲۱ هزار میلیارد تومان وصول می‌شد که ۲۲ هزار میلیارد تومان معادل ۱۰۴ درصد محقق شد. همچنین در فصل منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی نیز باید ۲۳ هزار میلیارد تومان محقق می‌شد که ۱۸ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان معادل ۸۰ درصد محقق شده است.

وی با اشاره به آیتم‌های افزایشی درآمدی گفت: عوارض در برخی بخش‌ها بیش از چیزی که مصوب شده بود محقق شد که یکی از این بخش‌ها ارزش افزوده است و قرار بود ۲۹ هزار میلیارد تومان دریافت کنیم؛ اما در ۱۱ ماهه رقم ۳۲ هزار میلیارد تومان دریافت شده است. سود ناشی از اموال منقول و غیرمنقول نیز از آیتم‌های افزایشی است که نشان دهنده تلاش مضاعف شهرداری است.

به گفته خزانه دار شورای شهر تهران، از ۱۸۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب سال قبل ۴۵ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان درآمد پایدار و ۱۴۰ هزار میلیارد تومان ناپایدار است. مجموع درآمدها و منابع ۱۵۵ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان است که ۳۷ هزار میلیارد تومان پایدار و ۱۱۷ هزار میلیارد تومان ناپایدار است.

کاشانی همچنین تصریح کرد: در مجموع وصول نقد و غیرنقد ۱۴۵ هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان وصولی داشتیم که ۴۲ هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان معادل ۲۹ درصد پایدار و ۱۰۳ هزار میلیارد تومان معادل ۷۱ درصد ناپایدار است. درآمدهای پایدار در بهمن ماه از ۲۴ به ۲۹ درصد افزایش پیدا کرده که اقدام ارزشمند و قابل تقدیری است.

وی با بیان اینکه در بخش مصارف نقدی اعتبار ابلاغی در سه بخش هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و تملک دارایی مالی ۱۶۶ هزار میلیارد تومان ابلاغ شده که با تخصیص اعتبار ۱۱۹ هزار میلیارد تومان و عملکرد ۷۰ هزار میلیارد تومان درصد جذب، ۵۸ درصد است، گفت: در بخش مصارف غیرنقدی، اعتبار ابلاغی ۲۵ هزار میلیارد تومان بوده که با تخصیص اعتبار ۲۱ هزار میلیارد تومان و عملکرد ۱۱ هزار میلیارد تومانی، درصد جذب ۵۰ درصدی را شاهد بودیم.

خزانه‌دار شورای شهر اعلام کرد: در مجموع با ۱۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار ابلاغی و عملکرد ۸۱ هزار میلیارد تومانی، میزان جذب ۵۷ درصد بوده است.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در ادامه این جلسه تأکید کرد: شهرداری در کسب درآمدها موفق بوده است و امیدواریم از این پس نیز بتواند مسیر خود را با همین روند ادامه دهد.

 در ادامه سجاد محمد علی‌ نژاد معاون مالی شهرداری تهران با حضور در صحن شورای شهر تهران عنوان کرد: از تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه سال قبل عبور کردیم، چراکه عملکرد اسفندماه فوق العاده بود و حتی از مجموع درآمد چهار ماه قبل از آن بیشتر بود.

وی با بیان اینکه در بخش هایی که درآمد صفر بوده آسیب شناسی صورت گرفته و برخی موارد به دلیل عدم همکاری برخی دستگاه ها بوده که با پیگیری های صورت گرفته، این آیتم های درآمدی در سال ۱۴۰۴ صفر نخواهد بود، گفت: پیشنهادات و گزارشات در خصوص سرمایه گذاری برای تولید به عنوان شعار سال را ارائه خواهیم داد.

در ادامه این جلسه گزارش حسابرسی سه ساله شورای شهر تهران بررسی شد . احمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه‌ و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی گزارش‌های حسابرسی مربوط به سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شورای شهر تهران،
با اشاره به گزارش حسابرس رسمی شورا برای سال ۱۴۰۰، گفت: در این گزارش تأکید شده که صورت‌های مالی از تمامی جنبه‌های با اهمیت، طبق استانداردهای حسابرسی و حسابداری، به نحو مطلوب ارائه شده‌اند و گزارش حسابرسی سال ۱۴۰۰ شورای شهر تهران، گزارش مطلوبی بوده است.

آخوندی افزود: تنها موردی که در بخش “تأکید بر مطلب خاص” مطرح شده، مربوط به دارایی‌های ثابت و موجودی‌هایی است که فاقد پوشش بیمه‌ای در برابر خطرات احتمالی بوده‌اند. غیر از این مورد، نکته خاص دیگری در گزارش حسابرسی سال ۱۴۰۰ مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: در مورد گزارش سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز، طبق آنچه حسابرسان ارائه کرده‌اند، عملکرد مالی به شکل منصفانه ارزیابی شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تصریح کرد: نکته مهم این است که هزینه‌ کرد شورای شهر تهران در هر سه سال گذشته کمتر از بودجه مصوب بوده و این نشان می‌دهد که هزینه‌ها به خوبی کنترل شده‌اند.

  در نهایت گزارش حسابرسی شورای شهر در ۳ سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با حداکثر رأی اعضای شورا تصویب شد.

در ادامه این جلسه گزارش حسابرسی منطقه۹ مورد بررسی قرار گرفت .
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی گزارش حسابرس رسمی شورای شهر تهران در خصوص حسابرسی شهرداری منطقه ۹ ، برای سال مالی ۱۴۰۱ گفت: درخصوص گزارش‌های حسابرسی مناطق، لازم می‌دانم نکته‌ای را عرض کنم. ای کاش معاون جدید مالی و اقتصادی شهرداری،  شخصاً چند گزارش حسابرسی مناطق را از نزدیک مشاهده می‌کردند. به عنوان مثال، حسابرسی منطقه ۹برای سال ۱۴۰۱، ۷۰ بند داشته این تعداد بند برای منطقه‌ای مانند منطقه ۹ که نه وسعت زیادی دارد و نه بودجه بالایی، زیاد است. اگر چنین گزارشی مربوط به منطقه‌ای مثل منطقه یک یا ۲۲ بود که هم نواحی بیشتری دارند و هم بودجه‌شان سنگین‌تر است، قابل‌توجیه‌تر بود. 

او ادامه داد:‌وجود این بندها ایراد ذاتی برای مناطق نیست، بلکه یراد اصلی به حوزه مالی و اقتصادی شهرداری تهران بازمی‌گردد. همان‌طور که حسابرس هم اشاره کردند، برخی پروژه‌های مشارکتی ثبت نمی‌شود، برخی دریافتی‌ها ثبت نشده و موارد متعدد دیگری از این دست در گزارش‌ها آمده که نشان‌دهنده چالش جدی در حوزه حسابرسی است.

امانی اضافه کرد:‌ اطلاعی ندارم که در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تعداد این بندها کاهش یافته یا خیر، ولی انتظار می‌رود که مسئولان ، خصوصاً مدیرکل مالی و مدیرکل امور مجامع که امروز در جلسه حضور دارند، به همراه معاون مالی شهرداری، با بررسی دقیق این گزارش‌ها، راهکارهایی برای کاهش این بندها در گزارش‌های سال‌های آینده ارائه دهند. من همچنان معتقدم و تأکید دارم که بسیاری از این ایرادات متوجه مناطق نیست و باید برایشان در سطح مرکز راه‌حل پیدا شود.

در جریان بررسی گزارش حسابرسی شهرداری منطقه ۹ تهران برای سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ محمدرحیم مرتضوی شهردار این منطقه گفت: از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۴۰۱ بندهای تکلیفی وجود داشت که در گزارش حسابرسی سال ۱۴۰۱ جمع بندی شد.

وی افزود: منطقه ۹ در سال ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در انضباط مالی و گزارشات حسابرسی رتبه برتر را بین مناطق دارد و بسیاری از موضوعات که از گذشته باقی مانده بود، در دوره ششم مدیریت شهری رفع شده است.

مرتضوی با بیان اینکه وصول درآمدها از دستگاه های اجرایی به طور ویژه از فرودگاه مهرآباد است، گفت: وزارت راه و شهرسازی پهنه جدیدی را در طرح تفصیلی سال ۱۳۹۱ قرار داده و مختص شهر تهران است. از سنوات گذشته تاکنون هیچ یک از ساختمان های احداثی پروانه ندارند.

وی ادامه داد: راحت ترین کار برای فرودگاه مهرآباد این است که در پهنه طرح تفصیلی قرار نگیرد و ساخت و ساز را با مجوز خود انجام دهد. باید مشخص شود که این محدوده تجاری، مسکونی و یا اداری است. با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی عضو شورای عالی معماری و شهرسازی است، تاکنون زیر بار تعیین تکلیف این محدوده نرفته است.

مرتضوی با بیان اینکه ترمینال ها، فروشگاه ها، پارکینگ ها و تابلوهای تبلیغاتی که درآمدزایی می کنند هیچ پروانه ای نمی گیرند و عوارضی هم به شهرداری نمی پردازند، تصریح کرد: بهای خدمات پسماند و عوارض نوسازی برای تمام دستگاه های موجود در این پهنه صادر شده که تاکنون از سازمان هواشناسی ۱.۵ میلیارد تومان اخذ شده است.

وی همچنین تصریح کرد: از ۷۰ بند تکلیفی ۶۷ بند عمومی و مشترک با دیگر مناطق بوده و بندهای اختصاصی منطقه سه بند است.

مرتضوی با بیان اینکه تمام حساب های منطقه در بانک شهر است و هر حسابی وجود داشته مربوط به پیش از سال ۱۴۰۱ بوده است، یادآور شد: افتتاح و انسداد حساب ها به طور کامل با مجوز انجام می شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از بندهای تکلیفی اصلاح شده و یا در حال اصلاح است، گفت: در گزارشات حسابرسی سالهای بعد بسیاری از این بندها حذف شده که گزارش آن ارائه خواهد شد.