
عملکرد نظارتی شورای شهر تهران در دوره فعلی با چالشها و تفاوت نظراتی همراه بوده است. اعضای شورا دیدگاههای مختلفی در این زمینه ارائه کردهاند .
علیرضا نادعلی، عضو شورای شهر تهران، با تأکید بر تلاشهای انجام شده میگوید: «ما تمام تلاش خود را انجام دادیم. با اینکه ممکن است همه اعضای شورا به مسائل از یک دیدگاه نگاه نکنند، اما هر یک از ما در جایگاه خود تلاش کردیم وظیفه نظارتی خود را بر اساس سوگندی که خوردهایم و مسئولیتی که مردم بر عهده ما گذاشتهاند، به نحو احسن انجام دهیم.»
نادعلی ادامه داد: «نظارت ما متناسب با سیاستگذاریهایی است که خودمان تعیین کردهایم و برنامه و بودجهای که برای هر سال و برنامههای توسعه چندساله تنظیم کردهایم. این برنامهها در دورههای مختلف مدیریت شهری تدوین شدهاند. در این مسیر، سعی کردیم نظارت خود را اعمال کنیم و در حین انجام کارها، به مشکلات و ایرادات موجود نیز اشاره کردهایم.»
ناصر امانی، دیگر عضو شورا، معتقد است که با وجود تلاشهای شورا، نظارت مورد انتظار مردم بهطور کامل محقق نشده است. وی گفت: «ما در شورای شهر تهران تمام تلاش خود را برای اعمال نظارت انجام دادیم، اما صادقانه باید بگویم که نظارتی که مردم انتظار داشتند، به طور کامل محقق نشد.»
امانی افزود: «در دو جلسه آخر شورا در سال ۱۴۰۳، تمرکز بر نظارت بهوضوح مشاهده شد. به عنوان مثال، بررسی تفریغ بودجه و به چالش کشیدن عملکرد شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفت. حتی خود شهردار تهران که سال گذشته اعتقادی به حضور در جلسات تفریغ بودجه نداشت، امسال با حضور خود و معاونین در جلسات به ایرادهای حسابرسی پاسخ داد.»
احمد علوی، دیگر عضو شورا، معتقد است که شورای فعلی یکی از سختگیرترین شوراها در زمینه نظارت بوده است. وی با اشاره به تجربه طولانیمدت خود در شهرداری میگوید: «من که حدود ۲۰ سال سابقه فعالیت در شهرداری دارم، با توجه به تجربه خود، میتوانم بگویم که در هیچ دورهای به این اندازه نظارت دقیق و سنگین بر شهرداری وجود نداشته است.»
علوی همچنین تصریح کرد که برخی انتقادات مردم ناشی از عدم آگاهی از حدود وظایف نظارتی شوراست. وی گفت: «گاهی مردم از بیرون به فرآیندهای اجرایی نگاه میکنند و چون برخی از آنها از حوزه نظارتی شورا خارج است، ممکن است تصور کنند که شورا ضعیف عمل کرده است.»
https://eghtesadefarsi.com/?p=29332