- نویسنده : اقتصاد آنلاین
- ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
- کد خبر 38450
- 3 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت

به گزارش اقتصادآنلاین، طی سالهای گذشته اقدامات اساسی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد. از آنجاکه تا کنون توجهی به دریافت عادلانه مالیات از همگان نداشتهایم، فرهنگ مالیاتی در کشورمان به خوبی گسترش نیافته است. به طوری که فرار مالیاتی یک ضد ارزش محسوب نمیشود و قبیح نیست. از طرف دیگر، شهروندان هنوز پرداخت مالیات را به عنوان یک وظیفه شهروندی نپذیرفتهاند.
به منظور ارتقای نظام مالیاتی کشور نیاز است اقداماتی به اجرا گذاشته شود. کارشناسان بر این عقیدهاند که رسانهها در مقطع کنونی میتوانند کمک شایانی به ایجاد فرهنگ صحیح مالیاتی درکشور بکنند. به نحوی که مالیات حقه از همگان اخذ شود و درآمدهای مالیاتی مبنایی برای اداره کشور و ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان باشد.
در راستای ارتقای نظام مالیاتی کشور نیاز است بر شفافیت امور افزوده شود و مردم نیز در جریان محل هزینهکرد مالیاتها قرار بگیرند. در این راستا اقدامات خوبی طی سالهای گذشته در کشور به اجرا گذاشته شد. طرح نشاندار کردن مالیاتها با هدف مشارکت دادن مردم در تعیین محل هزینهکرد مالیاتها در دستور کار قرار گرفت. از طرف دیگر، سیستمی و هوشمندسازی حسابرسیها نیز مدنظر است.
طی سال گذشته بخش قابل توجهی از اظهارنامههای مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت سیستمی و هوشمند حسابرسی شد. بخش زیادی از اظهارنامههای حوزه مالیات بر عملکرد نیز به صورت سیستمی توسط مودیان ثبت شد. این روندها به معنی سامانبخشی به امور مالیاتی کشور است که به نظر بسیاری از کارشناسان میتواند در جلب اعتماد مردم و بسترسازی برای جذب سرمایهها به حوزه تولید موثر باشد.
در این زمینه نادرقلی ابراهیمی، نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس به اقتصاد آنلاین گفت: مالیات از اهمیت اساسی برای تأمین درآمد دولت برخوردار است و به منظور اداره کشور به وصول درآمدهای مالیاتی و اخذ مالیات حقه از همگان نیاز داریم. در برنامه بودجه سالانه مصوب شده است که درصد بالایی از درآمدهای کشور از محل مالیات باشد. در این شرایط که قصد داریم به اخذ مالیات از همگان بپردازیم و درآمدهای مالیاتی را در راستای ارائه خدمات به مردم و اداره کشور به کار بیندازیم، توقع مردم عدالت مالیاتی است.
وی ادامه داد: هر چقدر عدالت در اخذ مالیاتها بیشتر شود، اعتماد مردم به نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا میکند. سیستمی و هوشمندسازی روندهای مالیاتستانی یکی از ابزارها برای ایجاد عدالت مالیاتی در کشور است. در این سازوکار، دریافت مالیات بر اساس اطلاعات و دادههای دقیق صورت میگیرد و نقش ممیزان مالیاتی از بین میبرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به ایجاد شفافیت در امور منجر میشود و همین امر زمینهای برای انضباط بخشی به امور مالیاتی کشور به وجود میآورد. هر چقدر از روندهای دستی و ممیزمحور فاصله بگیریم، میزان دقت در وصول مالیات افزایش پیدا میکند.
ابراهیمی گفت: در روندهای سیستمی و هوشمند مالیاتستانی این امکان به وجود میآید که بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شویم. تمامی این اقدامات به افزایش اعتماد مردم به فضای اقتصادی کشور میانجامد. این طور اعتمادسازیها بسترساز تحقق شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری در تولید است.
وی ادامه داد: مردم تمایل دارند در فضایی اقدام به سرمایهگذاری کنند که امور به صورت پیشرفته و مدرن پیش میرود و نقش کارشناسان در امور از بین رفته است. در روندهای قدیمی مالیاتستانی گاهاً سلیقه ممیز و کارشناس در روندهای مالیاتی دخالت داده میشد و نوعی نابسامانی رقم میخورد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات اساسی دولت در زمینه تحقق شعار سال، عادلانهسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی است که منجر به شفافیت و قاعدهمندی اخذ مالیات برای تولید خواهد شد و این امر منجر به کاهش ریسک تولید و در نتیجه افزایش اعتماد مردم به نظام مالیاتی خواهد شد و زمینه افزایش سرمایهگذاری به نفع تولید را فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد: وقتی مالیاتستانی به صورت هوشمند و سیستمی صورت میگیرد، دولت مجالی پیدا میکند که بر فراریان مالیاتی متمرکز شود و وصول درآمدهای مالیاتیاش را از محل کشف مودیان جدید داشته باشد. به این ترتیب، میتوانیم از فشار مالیاتی بر بخش تولید کم کنیم و جذابیت این حوزه را از طریق معافیتهای مالیاتی بالا ببریم.
این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: در مجلس تأکید ما بر هوشمندسازی روندهای مالیاتی است. به نحوی که همه چیز شفاف باشد و مالیاتدهندگان بدانند بر چه اساسی و به چه میزانی از آنها مالیات گرفته میشود. تعیین محل هزینهکرد مالیاتها که طی سال گذشته مدنظر بود، به این شفافسازی کمک کرد.
https://eghtesadefarsi.com/?p=38450