
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدهادی فرحزادی صبح امروز در نشست خبری، اظهار داشت: عدالت در سلامت و نظام ارجاع از مهمترین اولویتهای بهداشتی در استان یزد است که با جدیت دنبال میکنیم تا بتوانیم به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.
وی گفت: پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر هم یکی دیگر از اولویتها و سیاستهایی است که در استان یزد به صورت ویژه و جدی دنبال میکنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد تصریح کرد: در حال حاضر شاخص بیماریهای غیرواگیر در استان یزد وضعیت خوبی ندارد و در خیلی از شاخصهای بیماریهای غیرواگیر رتبه اول و دوم را داریم.
فرحزادی خاطرنشان کرد: از ۱۰ سرطان شایع کشور ما در پنج مورد رتبه های اول و دوم را داریم، در دیابت جزو سه استان اول، مصرف فست فود در یزد از متوسط کشوری بالاتریم و در تحرک بدنی هم همیشه جزو سه استان آخر کشور هستیم.
وی گفت: سند دهگانه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر که تدوین شده و پایان امسال باید به پایان میرسید، الان کجای کار است، چرا انجام نشده و برای انجام شدن آن چه کاری باید انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، خاطرنشان کرد: ارتقای سواد سلامت عمومی و افزایش تابآوری اجتماعی و حذف باورهای نادرست از دیگر اولویتهایی است که در سطح جامعه داریم و به دنبال اجرای آن هستیم.
فرحزادی افزود: وارنیش فلوراید یکی از اقدامات استاندارد و عملی است که برای تضمین سلامت دهان و دندان به صورت رایگان برای دانش آموزان انجام میشود اما متاسفانه به دلیل باورهای نادرست این طرح به ۲۵ درصد هم نرسید.
وی گفت: جمعیت کل استان یزد بر اساس سامانه سیب، یک میلیون و ۳۷۵ هزار و ۲۶۳ نفر است و خدمات بهداشتی ما در حوزه بهداشت توسط ۳۷۳ واحد بهداشتی در کل استان ارائه میشود که از این تعداد ۹ شبکه بهداشت و درمان شهرستان، سه مرکز بهداشت شهرستان، ۹۳ مرکز خدمات جامع سلامت، ۹۳ پایگاه سلامت و ۱۷۲ خانه بهداشت هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: برنامه پزشک خانواده در تمام روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت استان یزد پیاده شده و در حال اجرا است و به غیر از سیستم ارجاع که به صورت کامل اجرایی نمیشود در موارد دیگر کاملا اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۳۶۰ هزار نفر از جمعیت استان یزد مشمول این طرح هستند عنوان کرد: تمام مراکز بهداشتی در استان یزد کارشناس تخصصی تغذیه دارد که به صورت کاملا رایگان مشاوره تغذیه را به مردم ارائه میدهند ولی درصد مراجعه مردم به این کارشناسان بسیار پایین است.
فرحزادی با بیان اینکه کارشناس روانشناس که تمامی دورههای لازم را پشت سر گذاشته اند هم در این مراکز حضور دارند ولی این افراد هم با مراجعه پایینی از سوی مردم مواجه هستند خاطرنشان کرد: سه سرطان شایع دهانه رحم، پستان و روده بزرگ را تقریبا به صورت رایگان توسط این مراکز انجام میدهیم ولی مردم از این موارد استقبال چندانی نمیکنند و اصحاب رسانه باید نسبت به فرهنگ سازی در این حوزه اقدام جدی تری انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: در حوزه آزمایشگاههای تحت نظر معاونت بهداشتی در سال ۱۳۹۳ تعداد ۱۰ میلیون خدمت برای یک میلیون و ۸۲۰ هزار نفر مراجعه کننده و همچنین یک میلیون و ۳۷۰ هزار خدمت آزمایشگاهی برای ۱۶۵ هزار نفر مراجعه کننده انجام شده است.
وی گفت: غربالگری سلامت روان برای ۱۵۶ هزار و ۵۳۱ نفر در استان یزد انجام شده که از این تعداد هفت هزار و ۶۰۴ نفر دچار یکی از اختلالات روانی بودند و به دلیل اختلال وارد پروسه درمان شدند.
فرحزادی تصریح کرد: در غربالگری سلامت اجتماعی هم برای ۱۵۱ هزار و ۲۵۳ نفر انجام گرفته که یک هزار و ۷۹۷ هزار نفر همسر آزاری ثبت شده و در پیمایش مرتبط انجام شده مشخص شده که مردان یزدی در خشونت کلامی در کل کشور جزو رتبههای اول بودهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: در بسیج سلامت نوروزی هم که از ابتدای اسفند تا ۱۵ فروردین انجام گرفت، توانستیم در میان دانشگاههای تیپ دو رتبه پنجم را به خود اختصاص دهیم.
انتهای پیام/۷۸۱/
https://eghtesadefarsi.com/?p=36030